باز نگاهي به جنگ (بخش ۵) واژه جنگ مثل ساير واژگان و تعاريف در علوم انساني داراي تعاريف گوناگون و مختلفي است. ما در اينجا به چند تعريف از جنگ از ديدگاههاي مختلف ميپردازيم. 5 اسفند 1396-07:49:03

واژه جنگ مثل ساير واژگان و تعاريف در علوم انساني داراي تعاريف گوناگون و مختلفي است. ما در اينجا به چند تعريف از جنگ از ديدگاههاي مختلف ميپردازيم.
تعاريف چند از جنگ از ديدگاههاي جامعهشناسان و فلاسفه:
گاستون بوتون: جنگ مبارزه مسلحانه و خونين بين گروههاي سازمانيافته.
دوركهيم: جنگ يك پديدۀ اجتماعي است. چون آفرينندۀ تاريخ است و در عين اينكه تمدن ميسازد، تمدن از بين ميبرد. به بيان ديگر جنگ مرزي است كه مراحل مهم حوادث تاريخ را از هم جدا ميكند.
وبر: وبر معتقد است كه جوامع همواره مجموعهاي هماهنگي نيستند.
ارسطو: جنگ را ابزار مشيب الهي تلقي ميكردند. بين بندگان و بردگان تفاوت ماهوي قائل بودند.
ابن خلدون: ابن خلدون رابطه انسان با انسان را با توجه به تجاوزگري ذاتي انسان تبيين ميكند. به نظر وي خوي تجاوزگري تهديد براي اصل نظام تعاون و معيشت انسان است.
خواجه نصيرالدين طوسي: وي عقيده دارد همه انسانها علاقه مند به زندگي راحت و بيدغدغه هستند. ولي امكانات موجود جوامع محدود است. بنابراين جنگ و درگيريها، ناشي از همين ارضاي غرايز و نفسانيات بشري است. بروز چنين شرايطي در جوامع به آنجا ميانجامد كه تنازع بقاء و جنگ به اعماق جامعه كشيده شده و نسل آدمي در معرض انهدام و انقراض قرار ميگيرد.
ژنرال كلاوزويتس: جنگ ادامه سياست است به ابزاري ديگر.
تعريف جنگ از نگاه نويسنده: جنگ عبارتست از علميترين، تخصصي ترين، پيچيدهترين، زشتترين، خونبارترين، مهيبترين، مخربترين و هيجانانگيزترين پديدۀ بشري كه تمدني را نابود ميكند و موجب به وجودآمدن تمدني نو و تحولات شگرف در علم و تكنولوژي و سياسي و اجتماعي ميگردد.
سرتيپ دوم پاسدار دكتر محمدعلي باراني
رييس پژوهشكده علوم نظامي و مهندسي دفاع مقدس
ادامه دارد ...
باز نگاهي به جنگ (بخش ۵) 5 اسفند 1396-07:49:03 منبع: دبيرخانه پژوهشكده علوم نظامي و مهندسي دفاع مقدس پيوند: براي توضيحات بيشتر اينجا كليك كنيد فرستنده: مدير سايت |