سرلشکر صفوی در همایش بینالمللی مطالبات حقوقی بینالمللی دفاع مقدس مطرح کرد؛ تبيين و انعكاس مظلوميت و حقانيت ملت ايران و انقلاب اسلامي در جنگ تحميلي تبيين و انعكاس مظلوميت و حقانيت ملت ايران و انقلاب اسلامي در جنگ تحميلي 5 اسفند 1399-12:42:35

سردار سرلشكر «سيديحيي صفوي» دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا در همايش بينالمللي مطالبات حقوقي بينالمللي دفاع مقدس كه صبح امروز (سهشنبه) در سالن خليج فارس موزه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس برگزار شد، به دريافت ۱۰۰ مقاله علمي پژوهشي در اين همايش علمي پژوهشي اشاره كرد و اظهار داشت: فلسفه برگزاري اين همايش در ۴۰ سالگي دفاع مقدس و در اولين سالگرد شهادت سرلشكر شهيد حاج قاسم سليماني و ابومهدي المهندس و ياران ايشان، تبيين و انعكاس مظلوميت و حقانيت ملت ايران و انقلاب اسلامي در جنگ تجاوزكارانه رژيم بعث صدامحسين تكريتي عليه ملت بزرگ ايران است.
وي زمينهسازي جهت پيگيري مطالبات حقوقي بينالمللي ملت، دولت و قوه قضائيه ايران از حاميان و شريكان بينالمللي و منطقهاي رژيم بعث صدام در تجاوز عليه ايران را هدف ديگر اين همايش عنوان و تصريح كرد: برخي كشورها با كمكهاي سياسي، حقوقي، مالي، اطلاعاتي، واگذاري مواد و تجهيزات و انواع سلاحهاي شيميايي، اين رژيم جنايتكار را در ارتكاب به اقدامات جنايتكارانه نسبت به دولت و ملت ايران و حتي ملت عراق كمك كردند.
رئيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهيد قاسم سليماني گفت: شهادت پنج هزار نفر از كودكان و زنان ايراني در جريان حملات شيميايي، نتيجه حمايت برخي كشورهاي غربي و منطقهاي از رژيم صدام بود.
وي در ادامه به سرفصلهاي مطالعاتي بينالمللي اين همايش اشاره كرد و گفت: با آنكه ايران از سال ۱۹۴۵ ميلادي عضو رسمي سازمان ملل بود شاهد رفتارهاي دوگانه سازمان ملل و اعضاي دائمي شوراي امنيت در صدور قطعنامههاي تجاوز نظامي عراق به ايران در مقايسه با تجاوز عراق به كويت در سال ۱۹۹۰ ميلادي بوديم كه رفتاري مغاير با مسئوليتها و منشور آن داشتند كه نهتنها براي پژوهشگران تجاوز به ارتكاب چنين رفتارهايي نقض كننده حقوق و قوانين كاري نكردند بلكه در مواردي برخي از اعضاي شوراي امنيت در دست آنها ايالات متحده آمريكا در تشويق و حمايت و انواع پشتيباني سياسي اطلاعاتي و حتي نظامي در اواخر جنگ از سال ۶۵ به بعد عملاً وارد جنگ در خليج فارس عليه ايران به نفع عراق شدند كه نشان دهنده مواضع متخلفانه و خصمانه دولتهاي عضو شوراي امنيت و نقض حقوق و قواعد بينالمللي شناخته بود.
دستيار و مشاور عالي رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به حمايتهاي همهجانبه شوراي همكاري خليج فارس و برخي از دولتهاي عربي خاورميانه و شمال آفريقا از رژيم صدام، گفت: از آغاز جنگ تحميلي تا پايان جنگ اين كشورها از رژيم ديكتاتوري صدام حمايت كردند و ميليارد دلار وام و كمكهاي بلاعوض كه تبديل بهتجهيز صدام به موشكهاي دوربرد و هواپيماهاي دورپرواز و حمله و تخريب دهها شهرك مسكوني از جمله خرمشهر، آبادان و كشتار چندين هزار شهروند ايراني شدند. اين كمكها موجب توسعه جنگ به شهرها به عنوان يك ابزار فشار سياسي به دولت ايران بود. همچنين آسيب به دهها كشتي حامل نفت ايران در جنگ نفتكشها در خليج فارس هم يكي ديگر از اين حمايتها است. يك نمونه از جنگ شهرها طي ۱۵ روز از ۱۹ دي ماه تا سوم بهمن سال ۶۵ است كه نيروي هوايي ارتش بعث عراق به ۴۱ شهر ايران ۲۹۹ بار حمله نظامي كرد.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس خاطرنشان كرد: در اين حملهها حدود ۲ هزار نفر شهيد و حدود ۷۶۵ نفر مجروح شدند ۷۶۵۰ نفر هم از كودكان و زنان و مردم بيدفاع شهرهاي سنندج، همدان كرمانشاه، قم، بروجرد، خرم آباد، گيلانغرب، نهاوند و تهران مجروح يا شهيد شدند. رفتار دولتهاي آمريكا و شوروي سابق و برخي از كشورهاي اروپايي از قبيل فرانسه، آلمان انگليس و برخي ديگر از كشورها در واگذاري صدها تن مواد شيميايي و آزمايشگاهها و واگذاري تجهيزات ساخت انواع سلاحهاي كشتار جمعي شيميايي خفه كننده اعصاب تاول زا و عوامل آلوده كننده مثل سيانور و سم زيان بخش محيط زيست در خاك عراق به صورت آشكار نشان داد كه عراق تمامي موازين حقوق بينالمللي به خصوص موارد متعددي از كنوانسيون بينالمللي جنگافزارهاي شيميايي سازمان ملل را نقد كردند و در آن مشاركت داشتند.
وي با اشاره به بمباران شيميايي حلبچه و سردشت خاطرنشان كرد: همچنين حدود ۱۵۰۰ حمله شيميايي عراق از سال ۶۰ سالهاي ۶۷ تا ۶۷ در جنگ تحميلي نشاندهنده بخش ديگري از ناديده گرفتن حقوق بينالمللي جنگ و نقض كنوانسيونهاي من استفاده از جنگ افزارهاي شيميايي سازمان ملل است.
سرلشكر صفوي عنوان كرد: نقض حقوق قواعد حقوق بشردوستانه در رفتار رژيم بعث عراق با ۴۰ هزار اسير ايراني و هزار مجروح جنگي از جمله ادامه اسيران جنگي و قتل عمده مجروحان با زدن تير خلاص يا زير تانك گرفتن اجساد آنها و جلوگيري از بازديدهاي هيات تحقيق و امور از طرف دبيركل سازمان ملل متحد و كميته جهاني صليب سرخ و عدم اجازه دسترسي ليست نام اسراي جنگي توسط اين سازمانها تا پايان جنگ نشانه رفتار غير انساني قرار بوده است همچنين شهادت مقامات سياسي ايران از جمله مهندس محمدجواد تندگويان وزير نفت جمهوري اسلامي ايران مورد مخالفت كشورهاي آمريكايي اروپايي و اتحاديه عرب يا سازمانهاي بينالمللي نشد در حالي كه شيوههاي برخورد با اسراي عراقي ناشي از انديشههاي انساني رهبر كبير انقلاب اسلامي فرماندهان نظامي در صحنه جنگ و مسئولان اردوگاهي به گونهاي بود كه ۲۵ هزار اسير عراقي به صورت رسمي و كتبي درخواست پناهندگي كردندجنگ عليه صدام شركت كردند و حتي شهيد شدند.
رئيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به نقض تخريب و آسيب به اموال فرهنگي ايرانيان توضيح داد: اگرچه دولت عراق عضو كنوانسيون ۱۹۵۴ لاهه در رابطه با حمايت از اموال فرهنگي در مخاصمات مسلحانه بود كه قواعد حمايت كننده از اموال فرهنگي به عنوان قواعد عرفي در حقوق بينالمللي شناخته شدهاند اما رژيم بعث صدام همچون ساير رفتارهاي متخلفانه كه در خلال جنگ انجام داد در تخريب و ايراد خسارت به اموال فرهنگي آثار باستاني را ميتوان مشاهده كرد.
سرلشكر صفوي در بخش پاياني سخنان خود خاطرنشان كرد: لبه حقوقي و بينالمللي از آمران و عاملان ترور شهيد قهرمان بينالمللي مبارزه با تروريسم داعشي از دولت و نيروهاي نظامي تروريستي آمريكا و همكاري اطلاعاتي آنها در عراق صهيونيستها و برخي كشورهاي عربي جنوب خليج فارس يكي ديگر از اهداف برگزاري اين همايش است.
تبيين و انعكاس مظلوميت و حقانيت ملت ايران و انقلاب اسلامي در جنگ تحميلي 5 اسفند 1399-12:42:35 كد خبر: 37122 منبع خبر: پايگاه خبري سپاه نيوز فرستنده: |