بازديد سرلشكر صفوي از مناطق عملياتي استان خوزستان سرلشكر صفوي به همراه 150 نفر از دانشجويان دانشگاه افسري و تربيت پاسداري امام حسين(ع) در مقطع دكتري و كارشناسي ارشد از مناطق عملياتي استان خوزستان بازديد كرد. 25 خرداد 1400-23:04:13

سرلشكر صفوي در جمع دانشجويان با تشريح اهميت سفرهاي علمي در ارتقاي بينش علمي و ميداني و ماندگاري مطالب در اذهان دانشجويان گفت:
يكي از اهداف اين سفر علمي، مشاهده و شناخت ميداني دانشجويان از شرايط محيطي صحنه جنگ يعني محيط جغرافيايي، شرايط اقليمي و هواي گرم استان، ژئوموفولوژي زمين منطقه نبرد و وضعيت مردم، اقتصاد منطقه است و نفس حضور در اين مناطق در گرماي حدود 46 درجه سانتيگراد مي تواند تا حدودي شرايط رزمندگان در آن زمان را در ذهن دانشجويان تداعي كند.
دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا با تأكيد بر ضرورت شناخت دانشجويان به ابعاد مختلف سياسي، نظامي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي جنگ و تاثير آن در سطح ملي و استاني، خاطرنشان ساخت:
دانشجويان در تحليل دفاع مقدس بايد تاثير محيط ملي ايران و عراق و بين الملل در دفاع مقدس و نقش رهبري و نيروهاي مردمي و ارتش و سپاه و جهادسازندگي در جنگ را فرابگيرند.
سرلشكر صفوي در تشريح اهداف رژيم بعث صدام در تحميل جنگ تحميلي عليه ايران افزود:
يكي از اهداف اصلي رژيم بعث عراق در تهاجم سريع و جنگ برق آسا و قاطع و كوتاه مدت، تصرف خوزستان، خصوصا جزيره آبادان و شهرستان خرمشهر و تسلط كامل بر دو طرف رودخانه اروند رود بود، اينكه قرارداد 1975 ميلادي لغو شود و اين رودخانه كاملا در اختيار و مالكيت و حاكميت آن رژيم قرار بگيرد.
رئيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهيد قاسم سليماني با بيان اينكه عراق به علت عدم دسترسي مناسب به دريا در تنگناي ژئوپليتيكي قرار دارد خاطرنشان ساخت:
صدام قصد داشت با به دست آوردن يك ساحل مناسب در شمال خليج فارس براي احداث بنادر كشتيراني ضعف ژئوپليتيكي يعني نداشتن ساحل مناسب در خليج فارس جبران كند.
سردار صفوي افزود:
تصرف بندر خرمشهر و پالايشگاه آبادان و به خطر انداختن صادرات و واردات ايران از بندر امام ماهشهر، تصرف بخشي از منابع و ذخائر نفتي ايران (80 % ذخائر نفتي ايران در مثلثي به وسعت ده هزار كيلومتر مربع كه از شمال خوزستان تا شمال خليج فارس است) از ديگر اهداف رژيم بعث صدام بود.
وي خاطرنشان ساخـت: هدف حدأقلي رژيم بعث صدام در جنگ تحميلي، مجبور كردن ايران به دادن امتياز سياسي به رژيم بعث عراق از جمله الحاق ارتفاعات ميمك به عراق و تسلط به اروند رود و لغو قرارداد 1975 الجزائر بود.
سرلشكر صفوي تأكيد كرد:
اما به فضل الهي و با هدايت و رهبري حضرت امام خميني(ره) و رشادت نيروهاي مسلح و ملت ايران، عراق به هيچ كدام از اهداف خود دست نيافت و اين جنگ با پيروزي ايران به پايان رسيد.
سرلشكر صفوي در بخش ديگري از اين سفر، در بازديد از شلمچه و منطقه عملياتي عمليات كربلاي 5 گفت:
عمليات فتح فاو(بهمن ماه 1364) و عمليات كربلاي پنج(دي ماه 1365)، سرنوشت سياسي نظامي جنگ را رقم زد و منجر به صدور قطعنامه 598 شد كه تا اندازه اي اهداف سياسي ايران از جمله مشخص كردن آغازگر جنگ و عقب نشيني كامل عراق از سرزمين هاي ايران و استقرار نيروهاي UN در مرز دو كشور را شامل مي شد.
وي افزود:
اين عمليات موجب غافلگيري قدرتهاي فرامنطقه اي و حاميان منطقه اي و خود رژيم بعث عراق(هم در تاكتيك و هم در زمان عمليات شد و ايران با شكستن دروازه هاي شرقي بصره، موازنه جنگ را به نفع خود تغيير داد.
سرلشكر صفوي ادامه داد:
در 15روز اول عمليات كربلاي پنج، عراق به 41شهر ايران 299 حمله هوايي كرد كه در اين حملات وحشيانه، 1918نفر در شهرها شهيد و 7658نفر مجروح شدند. بيشترين حمله 37 بار به شهر مقدس قم و كمترين حمله يكبار به انديمشك انجام شد، شهرهاي سنندج 2بار حمله موشكي و 239 شهيد، بروجرد 200 شهيد، خرم آباد 191نفر شهيد، تهران 2بار حمله موشكي و سه نفر شهيد و 30 نفر مجروح، داشته است.
اين فرمانده عالي دفاع مقدس و از طراحان اصلي عمليات كربلاي 5، با برشماري نتايج آن گفت:
انهدام توان رزمي و قدرت نظامي عراق و رسيدن به دروازه هاي شرقي بصره و ناامن شدن آن از جمله نتايج اين عمليات بوده است. بعد از اين عمليات، قدرت هاي شوروي سابق و آمريكا و رژيم هاي جنوبي خليج فارس متوجه شدند هيچ كدام از خطوط مستحكم دفاعي عراق در مقابل قدرت طرح ريزي عملياتي و قدرت تهاجمي رزمندگان سپاه و ارتش نمي تواند مقاومت كند و شكسته مي شود.
بازديد از منطقه عملياتي شلمچه و پرسش و پاسخ از جمله برنامه هاي اين سفر بوده است/انتهاي پيام
بازديد سرلشكر صفوي از مناطق عملياتي استان خوزستان 25 خرداد 1400-23:04:13 كد خبر: 37135 منبع خبر: فرستنده: |